Project Globe > beschrijving

Project GLOBE

In samenwerking met architectenbureau FHW en studiebureau Écorce

Een passief- en nulenergiegebouw

Het gebouw wordt opgetrokken op een perceel nabij de hoek die wordt gevormd door de Bernaertsstraat en de Alsembergsesteenweg, dat uitgeeft op elk van deze wegen. Het project werd ontworpen als een geheel, met een zeer groen binnenplein dat alle bewoners met elkaar verbindt. De verdeelgangen, de gemeenschappelijke ruimte buiten het gebouw en de privéterrassen vormen leefruimten die het harmonieus samenwonen van de bewoners van het gebouw bevorderen. In het ontwerp van de gebouwen werd met name aandacht besteed aan de privacy van de verschillende eenheden en aan de lichtinval. Dit zeer eigentijdse project toont aan dat energiebesparing, comfort en durf elkaar niet hoeven uit te sluiten.

De woningen

De 13 woningen liggen aan de straatkant, aan weerskanten van het perceel. Tien woningen (1 tot 4 kamers) geven uit op de Bernaertsstraat, en 3 woningen (1 kamer) geven uit op de Alsembergsesteenweg.
Alle woningen zijn doorzonwoningen. Het gebouw biedt een waaier van appartementen die verschillen door hun oppervlakte (van 70 m2 tot 160 m2), hun samenstelling (van een eenkamerappartement tot een penthouse met 3 of 4 slaapkamers) of hun indeling (duplex en simplex). De meeste woningen beschikken over een terras of een tuin. Bovendien zal het gebouw een linnenkamer met wasmachines en droogtrommel aanbieden.

Projet GLOBE Appart#12

Klik op de afbeelding om ze te vergroten

Projet GLOBE Appart#13

Klik op de afbeelding om ze te vergroten

De kwaliteit van de woningen wordt bepaald door :

Projet GLOBE Appart#08

Klik op de afbeelding om ze te vergroten

Projet GLOBE Appart#09

Klik op de afbeelding om ze te vergroten

Het gebouw omvat ook een professionele ruimte, op de 1ste verdieping langs de Alsembergsesteenweg, op een oppervlakte van 161 m2.

Images 3D : www.troisiemedesign.fr

Green Immo - 112 rue Konkel - 1200 Bruxelles Belgique - info@greenimmo.be